Технічне завдання на розробку дизайну інтер’єру

Відправною точкою у визначенні нюансів оформлення інтер’єру є технічне завдання на розробку дизайн-проекту, що заповнюється клієнтом. Для замовника – це чудова можливість помріяти та докладно розписати свої побажання, виконавши «самостійну домашню роботу».

Техзавдання містить прості та зрозумілі таблиці та всі основні питання, на які потрібно відповісти. Якщо є якісь додаткові вимоги, то ви вписуєте їх окремим рядком у самому кінці.

ДЛЯ ЧОГО ТАК ВАЖЛИВО ЗАПОВНИТИ ТЕХЗАВАННЯ?
Технічне завдання допоможе вам проаналізувати власні очікування проекту. Часто, відповідаючи на поставлене питання, наші клієнти починають глибше розуміти, як би їм хотілося використовувати простір кожної кімнати.

Технічне завдання є юридичним документом та прикріплюється до Договору про створення дизайн-проекту та підписується замовником та виконавцем.

Нехай вас не бентежить той факт, якщо дизайнер хоче уточнити спосіб життя вашої родини, ваші звички, захоплення та смаки. Адже зрештою максимально зручний житловий простір буде створено нами спеціально для вас.

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ МІСТИТЬ СЕРІЮ ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ ДО ЗАМОВНИКА:
метраж проектованого приміщення та кількість кімнат;
склад сім’ї та, можливо, наявність свійських тварин, птахів;
як будуть використовуватися кімнати, ким і коли доби;
на який бік виходять вікна – на північ, схід чи південь?
яка ваша кімната: маленька чи велика, вузька чи довга, з низькою стелею чи високою?
чи є в кімнаті ніші, балки чи цікаві архітектурні деталі?
техніка, обладнання, меблі, предмети інтер’єру, які ви вже маєте, і ви плануєте застосувати їх для організації нового житлового простору;
кольорова гама, найбільш зручна для візуального сприйняття свого житла;
стильові уподобання в інтер’єрі (можливо, у вас є зразкові картинки);
потрібний комплект кухонної побутової техніки;
запланований набір сантехнічних приладів для ванної кімнати;
чи потрібні кондиціонери, тепла підлога (вказати місце монтажу);
розміщення домашнього кінотеатру (вибір місця із гарною акустикою);
чи встановлюватимуться телевізори на кухні, у вітальні, спальні (відзначити місце встановлення);
описати свої переваги за матеріалами для обробки стін, підлоги, стелі.
Нам важливо, щоб ви заповнили анкету максимально докладно.

Пропонуємо заповнити готову форму (анкету) або написати листа дизайнеру з відповідями на запитання, запропонованими вище.

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ІНТЕР’ЄРІВ
Для створення офісних, торгових або готельних інтер’єрів ми маємо окреме техзавдання. Ваша активна участь у заповненні анкети дозволить вам чіткіше сформулювати завдання, що покладаються на нас. Конкретизувати слід таке:

призначення приміщення, його площу;
для офісів – ваші вимоги до структури компанії, розміщення відділів (приймальних, переговорних); вкажіть кількість співробітників та запрошених гостей;
для ресторанів, готелів, магазинів – опишіть цільову аудиторію, її вік, фінансове становище та переваги (наприклад, магазин для вагітних, готель Vip-персон, ресторан для середнього класу);
стильовий напрямок;
потрібне обладнання.
Досконале планування дозволяє уникнути дорогих помилок і створювати простір, який відповідає всім вашим побажанням, практичним та функціональним рішенням.

Тільки завдяки вам наш дизайнер може зібрати воєдино всю необхідну інформацію про майбутній об’єкт і приступити до подальшої роботи. Тому схема майбутнього вигляду інтер’єру може бути складена лише після того, як враховані всі переваги та недоліки приміщення, яким має бути стиль, тканини, покриття для підлоги, освітлення, аксесуари та ін.