Бетонна основа для дому

Ні для кого не є секретом, що успішне будівництво будинку починається з якісного фундаменту. Зараз існує безліч видів фундаментів: тут важливо вибрати той, який підійде для Вашого будинку.

Заздалегідь поцікавтеся видами основ, їх плюсами та мінусами. Не зайвим буде дізнатися марки бетону і чим вони відрізняються. Важливо також пору року, в яку буде зводитися фундамент: можливо, вам потрібні додаткові добавки до складу для більш швидкого затвердіння.

Бетон для фундаменту можна виготовити самостійно, якщо Ви знаєте, яким чином замішується склад. Але, якщо площа будинку не маленька, то радимо придбати готовий бетон. Спеціальна машина під’їде до місця будівництва Вашого майбутнього будинку та заллє основу будинку за лічені хвилини. Ви заощадите багато часу та сил.

При виборі бетону слід звернути увагу на такі характеристики. Міцність бетону залежить від якості матеріалу, способу його замішуючи, та способу його укладання. Твердість бетону – ще одна важлива характеристика. Чим твердіший бетон, тим вищі його морозостійкі якості.

Витримка бетону залежить від пори року. У середньому затвердіння бетону починається на 7-10 день після заливання. Для остаточного затвердіння вимагає близько місяця. Не забувайте про захист конструкції після будівництва.