Брусчасті дерев’яні конструкції

Базуючись на теоретично та експериментально обґрунтованому «принципі дробності», радянські конструктори розробили багатий асортимент дощато-цвяхових конструкцій, що дозволив їм навіть із сирих дощок зводити легкі балкові, арочні та рамні, площинні та просторові дерев’яні конструкції прольотом до 10

Ці конструкції допускали будівництво спорудження покриттів навіть без машин, без верстатів, без електроенергії, без капіталовкладень на будівництво виробничих будівель; вони виготовлялися з доступних лісоматеріалів, просто неба, будь-якої пори року робітниками, які мають спеціальної кваліфікації.

Фінські будинки київ ціни будуються за таким же принципом, із застосуванням дощато-цвяхових та інших, найпростіших дерев’яних конструкцій.

Для брусчастих дерев’яних конструкцій було запропоновано та розроблено новий, індустріальний метод згуртовування на дубових або березових пластинчастих нагелях. Це безметальне рішення дозволяє механізовано, за допомогою переносних електродолбежників, виготовляти зі свіжозрубаних колод балки високого перерізу, великої несучої здатності, що мають не меншу надійність, ніж монолітні бруси, випиляні зі стовбурів дерев великого діаметра (збереглися лише в сибірських лісах).

З появою пластинчастих нагелів та електродолбежників взагалі відпала потреба у застосуванні складних та трудомістких у виготовленні, деформативних та недостатньо надійних в експлуатації брусчастих балок на дубових поздовжніх та поперечних шпонках; зокрема, й у прогонах військових мостів, що несуть рухоме навантаження, застосування балок Деревягіна виявилося ефективним.

Використання балок у металодерев’яних наскрізних дерев’яних конструкціях дозволяє укрупнити згинальні позавузловим навантаженням панелі стисненого пояса ферм; скорочення у фермах кількості вузлів та ефективне використання круглої сталі у розтягнутому поясі ферм сприяє суттєвому підвищенню темпів їх складання.