Сип-технологія у будівництві будинків

Будівництво будинків взимку не дуже поширеним явищем у Росії. Справа в тому, що використання в будівельних цілях цегли, щебеню і бетону призводить до замерзання конструкцій, що зводяться, що вкрай небажано. Звичайно, сьогодні існують спеціальні присадки, які мінімізують негативний вплив на розчин низької температури повітря, проте якість самого бетону, як і раніше, залишає бажати кращого.

Виняток становлять лише будинки з сип панелей. Люди, які віддали їм перевагу, можуть будувати житло будь-якої пори року.
Сип-технологія передбачає використання гвинтових паль, які загвинчуються нижче за глибину промерзання. На кожен квадратний метр конструкції, що несе, монтується необхідна кількість таких опор, що гарантує міцність і надійність споруди. До того як розчин береться не звичайний бетон, а склад, що скріплює панелі між собою. Він застигає не через випаровування рідини.

Існує думка, що сип панелі – це звичайна фанера. Насправді це не так. Названі будівельні елементи теплоємні та довговічні. Вони дозволяють будувати теплі будинки будь-якої пори року.

Історія канадської технології будівництва будинків
У 1930 році відомий архітектор Френк Ллойд Райт використовував теплоізоляційну конструкційну сип панель при будівництві кількох будинків, що йому належать. Це були перші будинки, зведені за канадською технологією. Офіційно народженням цього способу вважається 1952, коли студент Елден Доу, послідовник Ллойд Райта і син власника потужної хімічної корпорації Доу Кемікл, запресував у порядку експерименту між листами фанери утеплювач, схожий з сучасним пінополістиролом.

Канадські будинки – комфортне житло на віки
На сьогоднішній день будинки, зведені за канадською технологією, є найкращими у світі. Вони не припускають спорудження дорогих та потужних фундаментів. Їхні складові виробляються у фабричних умовах і швидко збираються на будівельному майданчику. За п’ять днів кілька кваліфікованих будівельників можуть збудувати коробку «канадського» будинку, обходячись без спеціальної техніки та численних технічних засобів. Що важливо, будівельний процес ніяк не відбивається на особливостях ландшафту, що склався.

Будинки із сендвіч-панелей відповідають вимогам, прописаним у будівельних нормативах. Вони красиві та вишукані, економічні в експлуатації, енергозберігаючі та екологічні. І що найголовніше, будинки, зведені за канадською технологією, дуже дешево обходяться забудовникам.