Облаштування садової ділянки зі смаком

Далеко не кожна людина є фахівцем в області ландшафтного дизайну і добре уявляє собі, яким же чином потрібно облаштувати дачну ділянку, щоб на ньому було приємно проводити вільний час, відпочивати від міської суєти або приймати гостей. Насправді, все не так складно, як здається на перший погляд.

Для того щоб ділянку радував око, необхідно дотримуватися кількох нескладних правил. З чого ж Почати? Як і в будь-якому важливому і відповідальній справі – з планування. При цьому необхідно враховувати, що найкраща ландшафтна композиція та, яка бездоганно гармонує з навколишньою природою. Необхідно ретельно продумати, що може знадобитися для повноцінного відпочинку, починаючи від того, яка на ділянці буде рослинність і закінчуючи його освітленістю і системою дренажу.

Відштовхуватися в плануванні краще від місця розташування будинку. схема доріжок продумується і складається таким чином, щоб з одного боку, був зручний і недовгий підхід до всіх куточках ділянки, а з іншого, щоб маршрут проходив вздовж тих місць, які будуть виглядати найбільш привабливо і ефектно.