Ландшафтний дизайн заміського будинку

Будь-яка людина мріє про власний будинок з ділянкою. Це прагнення до життя на природі, бути господарем землі і свого вогнища, закладено в нас природою. Тому ми мріємо, як придбаємо ділянку, станемо справжніми творцями, подібно богу. Уява яскраво малює нам красиві картини будинку, оточеного мальовничими насадженнями, з красивими доріжками, зонами відпочинку і медитації. Гармонійність і естетика дають нам спокій і задоволення. Але для того щоб цього досягти, потрібно багато попрацювати. Звичайно, можна звернутися до фахівців, які спробують втілити ваші мрії, але багато все одно потрібно зробити самим.

І ось настав той день, коли ви придбали ділянку. Емоції і ейфорія щастя переповнюють вашу душу. Нарешті! Збулося!

Настає питання, з чого почати? Так, звичайно ж, потрібно сісти за складання докладного плану. Якщо будинок не побудований, ретельно обміркувати його розташування на ділянці. Залежно від того якого типу, виду архітектури будинок, таким повинен бути і дизайн ділянки. Ландшафтний дизайн і дизайн будинку повинні доповнювати один одного, і гармонійно вписуватися в навколишню природу.

Розміри ділянки у кого-то можуть бути великі, а у кого-то маленькі. Але і на великому, і на маленькій ділянці можна зробити красивий вид, а можна все зіпсувати.

На аркуші ватману або на аркуші зошита потрібно накреслити план , де будуть розташовуватися доріжки, клумби, чагарники, зони відпочинку. Причому потрібно враховувати розміри насаджень коли вони повинні стати дорослими.

Доріжки не повинні бути прямими, з гострими кутами, вони повинні мати плавні форми. Покриття має відповідати ідеї ландшафту.

Рослини потрібно садити групами так, щоб вид грунту задовольняв їх вимогам. Наприклад є рослини яким потрібна волога земля, іншим суха, а так само одним кислий грунт, іншим нейтральна, одні рослини люблять тінь, іншим потрібно багато сонця. Рослини зберігають декоративний вигляд протягом усього сезону, краще посадити на передньому плані композиції, а за ними посадити ті які втрачають декоративність після цвітіння. Кількість насаджень одного виду має відповідати міру. Адже погано буде виглядати ділянку якщо його засадити одними смереками.