Ідеї декору 12 способів розмістити дзеркало в інтер’єрі кухні

Дзеркальний фартух
Як незвичайний фартух кухні можна використовувати скіналі (дзеркальні панелі), дзеркальну плитку, мозаїку, панно. Раджу вибирати скло з напиленням, візерунками, фотодруком, рельєфне – так будуть менш помітні на поверхні неминучі на кухні краплі та розлучення.

Дзеркала замість верхніх шаф
Якщо на стіні немає меблів, то дзеркальний фартух можна продовжити до самої стелі, а на панелях розмістити полиці та рейлінги.

Дзеркало у рамі
Таке можна повісити прямо над плитою чи над раковиною. Щоб уникнути постійного забруднення жиром і бризками, рекомендую розмістити поверхню, що відбиває, досить високо – на рівні очей. Ще одна хитрість: щоб на невеликій кухні рама не виглядала занадто масивною, пофарбуйте її в колір стін.

Дзеркальні фасади
Дзеркальне оздоблення фасадів робить інтер’єр більш повітряним, створюється ілюзія, що в приміщенні немає меблів. Хорошим рішенням мені бачиться дзеркальний кухонний острів, на інших предметах меблів дзеркальні фасади частіше брудниться.

Дзеркальна стіна
Чому б не розширити візуально кухню однією чи навіть двома дзеркальними стінами? Мені здається, це вдале рішення для невеликих приміщень.

Додаткові дзеркала
Це майже магічний прийом! За допомогою грамотного використання фрагментів дзеркал на фасадах можна “розчиняти” предмети. Наприклад, дзеркальна панель між верхньою шафою та стелею допоможе приховати повітропровід.

Декоративна композиція
Дзеркала різної форми та розмірів в рамках одного стилю або кольору додадуть особливість в інтер’єр кухні.

Дзеркальні двері
Замість звичайних скляних фільонок виберіть дзеркальні – і ось вже зовсім інше сприйняття простору! Так кухня виглядає більш просторою.

Дзеркальна стеля
Не обов’язково робити стелю повністю дзеркальним. Окремі вставки під люстрою додадуть інтер’єру вишуканості.

Дзеркальні вставки на фасадах
Можна розмістити лише на верхніх чи нижніх шафах. Битись від води або жиру дзеркальні вставки не будуть, а ось із завданням візуального розширення простору впораються на «п’ятірку».

Побутова техніка із дзеркальною поверхнею
Дзеркальні холодильники, мікрохвильові печі, витяжки можуть бути як повноцінний декоративний елемент. Виглядає така техніка більш витончено, ніж аналоги традиційного дизайну.

Телевізор у дзеркалі
Дзеркала із вбудованим телевізором виробляють у різних формах та розмірах – практично на будь-яку кухню можна підібрати свою модель.