Дизайн та інтер’єр: фотографія на стіні

У другій половині ХХ століття остаточно склалося ставлення до фотографії як до самостійного виду мистецтва, поряд з живописом. Це і за цінами, які стали продаватися авторські роботи на престижних аукціонах, куди зазвичай виставляються твори живопису і скульптури.

Але якщо фотографія почала вважатися мистецтвом, то вона, цілком природно, проникла як декоративний елемент і в дизайн інтер’єру. Треба сказати, що професійно виконана, вона здатна стати окрасою будь-якого інтер’єру, в якому б стилі він не був витриманий і якого б призначення не був інтер’єр – це офіс, або житлова квартира. Ексклюзивний знімок може бути такою ж престижною ланкою інтер’єру, як і ексклюзивні меблі. На жаль, зрозуміли це ще далеко не всі.

Якщо дизайн-проект квартири або офісу передбачає використання як декоративні елементи фотографії, то дизайнер повинен враховувати розміри приміщень. Маленькі у великому приміщенні “втратяться” – у цьому випадку потрібні великі відбитки. Найбільш ефектно у великих приміщеннях виглядають абстрактні знімки. Нові цифрові технології дають змогу виготовляти високоякісні відбитки, які можуть стати унікальною прикрасою інтер’єру.