Балконний зимовий сад: які можуть бути варіанти

Балкони в нашій країні призначені в основному для зберігання старих і непотрібних речей, але ті, у кого вистачило сміливості винести весь цей мотлох на смітник, часто оформляють в цій зоні зимовий сад. І після цього насолоджуються цвітінням і буйством зелені навіть у сезон зимових холодів.

Існує кілька варіацій оформлення зимового саду на балконі. Одні припускають одиночну висадку рослин, інші створюють комплексні композиції з декількох, але який би варіант ви не вибрали, в нього слід вносити свої індивідуальні риси. І тоді результат буде радувати і надихати не один місяць.

Уже сама назва має на увазі, що всі рослини будуть розташовуватися виключно в горизонтальних площинах. Найпростіше виставити горщики і ємності по всьому периметру балкона, починаючи з рівня підлоги. Підійдуть стелажі, полиці та підставки, причому чим вже буде їх розмір, тим краще. Виставляти зелень необхідно чіткими лініями, тоді відмінно буде простежуватися геометрія композиції.

Іноді можна повозитися і встановити цільну планку вздовж вікна і по периметру балкона. До неї прикріпити вузькі балконні ящики або кашпо. Висаджені таким чином рослини виглядають вишукано і не вимагають додаткового декору.