5 речей, які створюють безлад у вашій квартирі

Як правило, дизайн-проекти демонструють нам ідеальну картинку: все набрано, на столі гарний декор і ви майже відчуваєте запах ванільних булочок. Але в житті зовсім не так – скажете ви і будете праві.

Дизайнер інтер’єрів та керівник власної студії «Затишна Квартира» Наталія Преображенська з професійної та життєвої позиції розповіла нам, що ховається за гарною картинкою і справді «захаращує» інтер’єр, і головне – як із цим боротися.

Дитячі іграшки
Багато разів я звертала увагу, що серед хаосу іграшок у дитячій моїм синам все складніше знайти собі заняття. І цьому є логічне пояснення: чим більша різноманітність і бардак навколо дитини, тим слабша її інтерес до окремо взятої, навіть нової іграшки. Так що перший крок до порядку в будинку, де є дитина – добре спланована, містка і, що дуже важливо, доступна для малюка система зберігання дитячої. Тому що другий крок – це привчити безпосереднього винуватця до наведення ладу.

Косметика та побутова хімія
Тюбики, бульбашки та баночки у ванній та кухні – знайома всім ситуація, адже це предмети, які дійсно потрібно мати під рукою. Але тут є рішення, і навіть не єдине. Варіант перший – майстерне маскування у стильні пляшечки та судини, які продаються практично у кожному інтер’єрному магазині. Варіант другий – сховати до місць зберігання, наприклад, диспенсери для побутової хімії зараз вбудовують навіть у стільниці та раковини.

Постільна білизна
Навіть у стильній дизайнерській спальні може статися провал у вигляді постільної білизни в квіточку, що виглядає з-під пледу. Моя порада проста: намагайтеся купувати однотонну постільну білизну – білу, сіру, бежеву. Тоді навіть неприбране ліжко вранці виглядатиме стильно. До речі, ви знали, що ліжко краще прибирати через півгодини після того, як ви встали?

Сувеніри
Страшний сон будь-якого дизайнера – почути фразу замовника «а ще в мене колекція сувенірів, для неї потрібно виділити місце». Різні дрібні деталі у вигляді магнітиків, статуеток та інших різноманітних декоративних надмірностей здатні внести відчутний візуальний хаос навіть у найпродуманіший інтер’єр. Тому, якщо не можете відмовитися від дорогих серцю дрібниць або структурувати колекцію єдиною стилістикою, краще прибрати її за дверцята. Другий варіант – спеціально відведена вітрина, у разі, по крайнього заходу, місце здаватиметься законним і менш впливає загальний контекст.

Прасувальна дошка та сушарка
Так, об’єкти господарського побуту зовсім не прикрашають інтер’єр, саме цим предметам, як правило, і зовсім не вдається знайти місце. І якщо про сушіння білизни вже написано чимало текстів, то з дошкою для прасування все трохи складніше, і в результаті вона загрожує перетворитися на склад одягу і пилозбірник. Адже насправді існує маса варіантів зберігання дошки: у шафі, на дверях і навіть прасування-слайдер з-під стільниці. Вибирайте будь-хто і не знайте горя!