Як вибрати шафу купе

Сьогодні шафи-купе мають особливу популярність. Вони просто незамінні для оформлення квартири. У них можна зберігати безліч потрібних речей, дрібниць та подарунків.

Велика шафа вирішує безліч проблем. При цьому він зберігає у вашому будинку порядок та чистоту. Але якщо ви думаєте, що популярне не може бути дешевим, ви помиляєтесь. Ви можете купити шафу-купе недорого – в інтернет мережі існує маса магазинів, які пропонують цей незамінний предмет меблів.

Поговоримо про види шаф

Вбудовані шафи мають на увазі, що підлога, стіни та стеля квартири стають невід’ємними елементами конструкції. Але такий предмет меблів не можна перевозити інше місце. Компромісом стане варіант комбінованого типу. Своєрідна фішка сьогодні – шафи-купе кутові які можна купити на сайті kult-mebeli.com.ua/ua.

Обличчя шафи – його двері. Якщо вони погано працюють і виконані неякісно, ​​все інше вже не матиме значення.
Двері в шафах-купе зазвичай переміщаються по монорейці або пазу на спеціальних роликах. Другий варіант не такий надійний. Справа в тому, що при ударі ролик може просто вислизнути. Також у паз іноді потрапляє дрібний предмет, і це також призводить до поломки. Перший варіант коштує дорожче, але при цьому гарантує надійну роботу.

Двері зазвичай рухаються всередині рами або профілю.
Для виготовлення цих елементів використовується алюміній чи сталь. Другий варіант справді довговічний. Перший порадує вас безшумністю.

Дійсно важлива деталь – коліщатка. Вони можуть бути виготовлені з пластику або металу. Якщо на них нанесено тефлонове покриття, гарантовано надійність та здатність витримувати великі навантаження.
Дуже важливо, щоб двері не перевищували по ширині 1 метр. Вся справа в тому, що вам буде складно її рухати. Фурнітура неспроможна витримувати великі навантаження. Вона швидко зламається.

Необхідно вибрати потрібне місце для шафи-купе. Це визначатиме наповнення даного предмета меблів. Для передпокою буде достатньо трьох секцій (для одягу, друга для одягу для інших сезонів, третя з полицями для шапок, парасольок, засобів для догляду за взуттям).

У шафах-купе для вітальні зазвичай міститься п’ять секцій. При цьому одна з цих служить для поділу інших. У неї ставлять рамки із фотографіями, телевізор, квіти.
Для спальні варто вибрати шафи із прикрашеними дзеркалами дверима. Розкішні візерунки на фасадах створюють затишну атмосферу цієї кімнати.