Ховаємо з розумом, де знайти місце для зберігання речей, якщо його немає

В передпокої
– Купуйте містку взуттю. Навіть у сім’ї з трьох чоловік взуття дійсно багато, і біля вхідних дверей утворюється стовпотвор з черевиків. Зараз є класні моделі на кілька рядів, з дверцятами та без, широкі та дуже вузькі, та ергономічні.

– Використовуйте місце під сидінням банкетки. Навіть для невеликого коридору можна знайти опцію маленького пуфика з відкидним або знімним сидінням. Під ним можна вмістити безліч речей першої необхідності: щітки та ріжки, капці, повідці для собаки та парасольки.

– Порада для заміських будинків: не дайте прірву простору під сходами. Під кожною сходинкою можна влаштувати ящик, куди поміститься сезонний одяг, інструменти, взуття та дитячі іграшки для вулиці.

На кухні
– Організуйте зберігання під стільницею. Це може бути невелика секція з висувними ящиками, вузька вертикальна шафа під барною стійкою: досить місця і для посуду, і щоб з комфортом витягнути ноги.

– Мою симпатію з роками завоювали різноманітні рейлінги та «кишені» з кріпленнями. Їх можна пристосувати на будь-яку поверхню: на кухонний фартух, двері, бічну стінку шафи та навіть спинку стільця.

– Якщо ви ще плануєте кухню, і в неї площа більше 10 метрів, можна розмістити повноцінні шафи на стелі прямо посеред приміщення. Цей прийом допоможе і зонувати кухню і дозволить організувати більше місць для зберігання.

У вітальні та спальні
– Задіяти місце під ліжком/диваном. Зараз великий вибір моделей м’яких меблів не тільки з місткими внутрішніми ящиками для білизни, але і з боксами, в які можна скласти все, що душі завгодно. Якщо у вас традиційна модель ліжка на ніжках, можна купити окремі коробки з кришкою або ящики на ролерах. Це зручно навіть для зберігання книг та журналів, якщо немає місця для стелажу.

– Замість звичного журнального столика купіть скриню або стилізовану скриньку. У них зручно зберігати текстиль, одяг та книги, а як бонус – особлива атмосфера та декоративний прийом. Крім того, якщо нагрянули гості, кладемо на ящик подушку та отримуємо додаткові посадкові місця.

– Замість громіздкої шафи – відкриті полиці та ніші. Неглибока полиця займає набагато менше місця і виглядає дуже естетично, особливо у сучасному інтер’єрі. Плюс такий хід дозволяє зберігати порядок: жодних завалів речей за дверцятами.

У дитячій
– Одне з найвірніших рішень для дитячої – зробити подіум. Він може бути як основою для вбудованих меблів, так і містити кілька відсіків для одягу, іграшок, книг та інших дрібниць. В одному з наших давніх проектів ми піднімали підлогу в дитячій повністю та розміщували в ній систему зберігання.

– Використовуйте мобільні меблі. Якщо не вистачає простору для стелажу чи книжкових полиць, нехай буде газетниця на коліщатках. Не можете знайти, куди поставити письмовий стіл – купіть мобільну парту: позаймалися та склали.

У ванні
– У санвузлах дуже добре приживаються кофри, бокси, скрині та всілякі кошики. У них можна скласти будь-що і поставити в будь-яке зручне місце – під раковину, біля ванної, в шафку.

– Звичайне дзеркало у ванній можна замінити на вузьку шафку з дзеркальними дверцятами – зсувною або орною. Місця з лишком вистачить для тюбиків та кремів, зубних щіток, гребінців та шампунів.

– Купуйте підвісний органайзер. Він прекрасний як для санвузла, так і для вбиральні, зручно кріпиться на двері приміщення або шафи і легко вміщує безліч потрібних дрібниць.