10 способів освіжити інтер’єр ванної кімнати, витративши на все мінімум часу

Навіть найстильніший і найсучасніший ремонт квартири колись приїдається. Тоді виникає бажання оновити інтер’єр, додати до нього затишку, але при цьому не витрачати на апгрейд багато фінансових коштів. У цій статті розберемо, як провести модернізацію житла власноруч. Почнемо, мабуть, із ванної кімнати.

Позбавтеся непотрібних речей

На поличках багато баночок та тюбиків, якими ви не користуєтеся? Великий кошик для білизни займає половину території ванної кімнати, але практично завжди стоїть порожній? Навісна шафка для рушників та іншого приладдя для купання забита повністю, хоча ви забули, коли останній раз її відкривали? Пропонуємо провести справжню ревізію і позбавитися всього непотрібного (і відразу забудьте про думку «а раптом ця річ ще знадобиться»). Після проведення цієї процедури ви одразу побачите, наскільки просторішою, світлішою та затишнішою стала ваша ванна кімната.

Зверніть увагу на стан плитки

Тут є два варіанти розвитку подій: якщо плитка не відвалюється, не тріскається і виглядає цілком пристойно, краще просто оновити затірку. Таким чином, ви можете освіжити обробку, витративши мінімум грошей.

А от якщо частина плиток вже віджила своє, замініть їх на варіанти такого ж розміру, але різного кольору. Отримана «мозаїка» стане яскравим акцентом у кімнаті та дозволить їй заграти новими фарбами.

Можна підібрати гарну плитку у спеціалізованих магазинах із залишків минулорічних колекцій. Так ви зможете значно заощадити.

Як щодо нової шторки для душу?

За рахунок того, що ванна кімната має невеликі розміри і в більшості випадків оформляється в одноманітній кольоровій гамі, змінити її інтер’єр можна за лічені хвилини завдяки кільком яскравим деталям. Однією з них є шторка для душу. Пропонуємо відмовитися від нудних однотонних варіантів і купити справді яскраву річ, яка гармонійно впишеться в навколишнє оточення.

Хай живуть нові рушники!

Рушники та банні халати – це незамінні речі у ванній кімнаті. Тому пропонуємо поєднати приємне з корисним – порадувати себе новими речами, і водночас урізноманітнити інтер’єр приміщення. Якщо ванна оформлена у спокійних тонах, купуйте сміливо яскравий текстиль. Якщо ж вона, навпаки, занадто строката, тоді ваша мета – ненав’язливі, однотонні вироби.

До питання про зберігання речей

Правильна організація простору – запорука того, що в санвузлі завжди будуть потрібні вам речі, але, при цьому, він залишиться світлим і просторим. Різні органайзери, красиві дерев’яні коробочки є найлегшим способом позбутися відчуття «захаращеності» і одночасно перетворити ванну до невпізнанності. До того ж, подібні аксесуари допоможуть або підтримати загальний стиль оформлення, або виступатимуть яскравими акцентами, на яких завжди зупинятиметься погляд.

Хороше освітлення

Лише у мелодрамах головні герої приймають ванну при свічках чи приглушеному світлі, що створює романтичну атмосферу. А ось у реальному житті все більш прозаїчно – ванна кімната служить місцем для проведення щоденних гігієнічних процедур, тому у ваших інтересах подбати про гарне освітлення. Втім, щоб поєднати приємне з корисним, можна подумати і про додаткове світло, яке супроводжуватиме вас затишними вечорами у пінній ванні.

Новий килимок

Може це і банальний спосіб, але від цього не менш дієвий. Новий килимок здатний перетворити інтер’єр санвузла, додати до нього яскравості та нотку новизни. Зауважте, від вас не потрібно особливих зусиль та великих фінансових витрат.

До речі, якщо ви захоплюєтеся хенд-мейдом, то можете зробити оригінальний килимок своїми руками. Для цього вам знадобляться винні пробки, клей та картонна основа. Такий виріб не тільки стильно виглядає, підкреслює ваш індивідуальний стиль, але й добре зберігає тепло, що для санвузла є дуже актуальним.

Додати рослини

Рослини – це універсальний спосіб, який допомагає зробити інтер’єр красивим та затишним. У ванній кімнаті можна розмістити кілька кімнатних квітів у стильних горщиках. Віддавайте перевагу тим рослинам, які звикли до вологості та відсутності світла, інакше незабаром вони зав’януть.

Не забудьте про аромати

За результатами досліджень, запахи дуже сильно впливають на те, як людина сприймає навколишнє оточення та інтер’єр зокрема. Тому при оформленні ванної кімнати не забудьте про ароматизатори. Вони мають бути ненав’язливими, максимально природними та натуральними. В іншому випадку, аромати вас тільки дратуватиме і псуватиме настрій.

Зберігання прикрас

Перед прийняттям водних процедур дівчата вважають за краще знімати прикраси, щоб ненароком не пошкодити їх під час купання. Однак, найчастіше представниці прекрасної статі кладуть їх на борт ванної, умивальник та інші місця, явно не призначені для цих цілей.